جمعه ٢٥ آبان ١٤٠٣
سال ۱۴۰۲؛ سال «مهار تورم و رشد تولید»
اخطاریه ها و اطلاعيه ها

نبض مصدوم یا همان تعداد ضربان قلب در دقیقه نیز باید بررسی شود و پس از آن نیز باید فشارخون فرد حادثه‌دیده با کمک دستگاه فشارسنج محاسبه شود.
هنگام وقوع حادثه، امدادگران جزو اولین گروه‌هایی هستند که به محل می‌رسند، اما گاهی ممکن است، تا پیش از رسیدن آنان به محل نیاز به امدادرسانی از سوی شهروندان وجود داشته باشد، اما اولین اقدام یک امدادگر در محل حادثه چیست؟

در نخستین گام امدادگر باید ایمنی صحنه حادثه را مورد ارزیابی دقیق قرار دهد و محل را از حیث احتمال بروز خطر بروز تصادف، حمله افراد مهاجم برق‌گرفتگی، خطر گاز‌ها، موادشیمیایی، موادمسموم‌کننده، غرق‌شدگی و ... بررسی کند.

همچنین بررسی این مواد که البته بدیهی است که امکان وقوع تمام آنها در یک محل وجود ندارد، باید در سریع‌ترین زمان ممکن و بهترین شیوه اجرا شود تا علاوه بر اینکه خطری جان امدادگر را تهدید نکند، فرد حادثه‌دیده نیز امکان دریافت خدمات امدادی را کسب کند.

پس از ایجاد ایمنی پایدار در محل، امدادگر می‌تواند کار خود را آغاز کند و در نخستین گام پس از ایمن‌سازی محل، به بررسی علائم حیاتی مصدوم بپردازد.

با توجه به اهمیت بسیار زیاد زمان در مواجهه با حادثه‌دیدگان، از چهار علامت اصلی در ارزیابی علائم حیاتی مصدوم استفاده می‌شود.

سطح هوشیاری، اولین علامتی است که در هر مصدومی باید مورد ارزیابی قرار بگیرد و بر این اساس ممکن است مصدوم گیج، خواب‌آلود یا بیهوش باشد. همچنین ممکن است اختلالاتی در رفتار و تکلم مصدوم ایجاد شود و به طور غیرطبیعی بی‌قرار بوده یا رفتاری غیرطبیعی از خود نشان دهد.

نبض مصدوم یا همان تعداد ضربان قلب در دقیقه نیز باید بررسی شود و پس از آن نیز باید فشارخون فرد حادثه‌دیده با کمک دستگاه فشارسنج محاسبه شود.

تعداد طبیعی تنفس فرد مصدوم نیز از دیگر مواردی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد و مقدار آن نیز با شمردن تعدد تنفس از طریق دیدن حرکت قفسه‌سینه یا شکم در یک دقیقه به دست می‌آید.

بر همین اساس تعداد طبیعی تنفس افراد که به یک بار بالارفتن و پایین آمدن قفسه‌سینه فرد حادثه‌دیده گفته می‌شود، برای افراد بزرگسال 12 تا 20 بار در دقیقه، برای کودکان یک تا هشت سال 15 تا 30 بار در دقیقه و برای نوزادان 20 تا 50 بار در دقیقه است.

اندازه‌گیری درجه حرارت بدن نیز مرحله دیگری است که به سه شیوه مقعدی، دهانی و زیر بغل انجام می‌شود و روش‌ دهانی برای کودکان و بیماران تشنجی توصیه نمی‌شود.

پس از این مرحله نیز باید رگ، دما و رطوبت بدن مصدوم بررسی شود و در مرحله آخر نیز تقارن مردمک چشم‌ها باید چک شود.

در معاینه چشم، عدم تقارن، تنگی یا گشادی بیش از حد و ... مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این موارد اقدامات اولیه‌ای است که یک امدادگر باید در محل انجام دهد و بدیهی است که هیچ یک از این موارد نمی‌تواند جایگزین معاینه‌های تخصصی پزشکی و ... شود و هدف از انجام این اقدامات تنها ارائه کمک‌های اولیه تا زمان رسیدن نیروهای اورژانس، هلال‌احمر و ... است

"انسانهاي داراي معلوليت ، بلاياي طبيعي و برنامه عمل جهاني کاهش ريسک بلاياي طبيعي "

"LIVING WITH DISABLITIES, DISASTERS AND GLOBAL PLAN OF ACTION FOR DISASTER RISK REDUCTION"
تقريبا يک پنجم جمعيت کره زمين را انسانهاي با انواع معلوليتهاي جسمي و ذهني تشکيل مي دهند که به هنگام قرار گرفتن در معرض انواع بحرانهاي محيطي يا دست ساخته بشر،دسترسي مساوي با ديگر انسانها به کمک هاي لازم ندارند .اين موضوع در زمان مناقشات مسلحانه و بحرانهايي که به آوارگي و جستجوي سر پناه دامن مي زنند،شديد تر مي شود و ناتواني انسامهاي داراي معلوليت در تخليه به موقع،يافتن سرپناه امن،اردوگاههاي اسکان و تامين غذا و بهبودي بشدت مشهود ميشود تا جايي که ادعاهايي وجود دارند که در زمان وقوع بحرانها ،افراد معلول در پشت سر رها مي شوند و در دوره پس از بحران هم در بهترين وضع آنها را در کنار افراد سالم رها مي کنند که دسترسي به شرايط عادي را برايشان بسيار دشوار مي کند.
کنوانسيون حقوق افراد معلول در سال 2006 http://www.un.org/disabilities/default.asp?navid=14&pid=150افراد معلول را بگونه اي باز تعريف نمود که آنها تنها،موضوعاتي براي امور خيريه(charity affairs)،تامين نياز هاي درماني و يا مستحقين حمايت اجتماعي نيستند بلکه توان و اراده لازم را براي دارا بودن حقوق و تکاليف داشته و مي توانند بر مبناي آزادي و آگاهي مثل بقيه اعضاي جامعه تصميم گير کرده و زندگي نمايند.
از سال 2011 که دفتر ملل متحد براي کاهش ريسک بلاياي طبيعي(UNISDR)ابتکار STEP UP را براه انداخت،پيوند بلاياي طبيعي با گروههاي خاصي از جامعه واضح تر گشت.در سال 2012 زنان و دختران موضوع اين مبارزه بودند http://www.unisdr.org/2012/iddr/و امسال نيز انسانهاي داراي معلوليت.هدف اصلي اين پيوند در روز جهاني کاهش بلاياي طبيعي،بالا بردن آگاهي عمومي و دخالت دادن معلولين،علايقشان و مياز ها و توصيه ايشان در اجري بهتر "چارچوب عمل لاهه""HYUGO FREAMWORK FOR ACTION"است http://www.unisdr.org/we/coordinate/hfaکه در سال 2005 براي يک دوره 10 ساله تصويب و به مرحله اجرا گذارده شده است.مصادف شدن روز جهاني کاهش بلاياي طبيعي با تمرکز بر معلولين با دو سال آخر چارچوب عمل لاهه فرصتي است که در عمل معلولين در تمام مراحل و انواع بحرانها مورد توجه قرار گرفته و در دستور کار ملل متحد براي کاهش بلاياي طبيعيhttp://www.preventionweb.net/globalplatform/2013/programme/sideevent/view/502 پس از 2015 ميلادي نيز بعنوان بازيگران انساني داراي انگيزه،علايق و اراده آزاد مورد توجه قر ار گيرند./.
 


کلیدواژه ها: هفته ايمني

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 2757
 بازدید امروز : 21
 کل بازدید : 290998
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.1875
تمامی حقوق این سایت متعلق به استانداری اردبیل می باشد.